Het Betere Eten – Een voedingsprogramma bij Kanker

Zoals jullie weten, heb ik altijd een aantal partners op de blog. Dit zijn bedrijven die een heel mooi product aanbieden waar ik jullie, mijn lieve lezers, graag naartoe verwijs. 

Het Betere Eten banner336-280

Vandaag introduceer ik een nieuwe partner op de blog: Het Betere Eten van Wim van der Meer. Dit is een bijzondere samenwerking, want ik werk meestal samen met bedrijven die een concreet product aanbieden. Maar Wim en ik kwamen met elkaar in contact vanwege wederzijdse interesse in het onderwerp kanker (helaas geen leuk onderwerp!) en de link naar gezonde voeding. 

Nadat we elkaar hadden gesproken, waren we beiden overtuigd van de waarde van een mooie samenwerking. 

Is kanker niet een beetje té beladen?

Jazeker. Zoals velen van jullie wellicht nog kunnen herinneren is mijn moeder veel te jong overleden aan hersenkanker ondanks dat ze bij leven een epigenetisch therapeut was, altijd gezond, biologisch en suikervrij at en juist de bekende triggers voor kanker (roken, overmatig drinken, sterk bewerkt voedsel) volledig vermeed. 

Ondanks dit verlies ben ik nog steeds overtuigd van het belang van goede, volwaardige voeding om een zo goed mogelijke gezondheid te krijgen. Voeding is niet alles, er zijn veel meer randvoorwaarden voor een goede gezondheid en daarom heet mijn blog ook ‘…voel je goed’. 

Maar ik zal nooit en te nimmer pretenderen de kennis in huis te hebben dat je met voeding alleen kanker kan bestrijden. Echt niet. Kijk maar naar het verhaal van mama. En Wim staat daar net zo in. Een mens is een complex wezen waarin zo veel processen tegelijk spelen en waarbij niet alleen het hier en nu geldt qua gezondheid, maar ook wat er in het verleden speelde, hoe je geboren bent en wat je in je jeugd allemaal hebt meegekregen. 

Al met al is het dus veel en veel te kort door de bocht om te stellen dat je met voeding alleen kanker kunt genezen. Té vaak genezen mensen domweg niet… 

Het Betere Eten

En juist daarom was ik zo blij met Wim en het programma dat bij aanbiedt op Het Betere Eten. Vanuit een passie om mensen die de diagnose kanker hebben gekregen, te helpen, heeft hij een programma samengesteld waarbij het doel niet is om kanker te bestrijden, maar om het lichaam de best mogelijke voeding en ondersteuning te geven. 

dieet

En de wetenschap die daar achter zit, is razend interessant! Tijdens onze samenwerking zal ik mij dan ook voornamelijk daar op richten, om onderwerpen bij de horens te vatten die indirect aan kanker gerelateerd zijn, maar op geen enkele wijze als een soort ‘magic cure’ bestempeld moeten worden. 

Evengoed wordt kanker en de stoffen die mogelijk kunnen helpen om het te bestrijden grondig en veel onderzocht. Er is dus genoeg om over te schrijven! En Wim heeft aangeboden om die kennis met mij te delen, waarbij ik dan zijn website met programma van tijd tot tijd onder het voetlicht zal brengen. 

Wat houdt het programma in?

Wanneer je je aanmeldt voor het voedingsprogramma, krijg je voor drie of zes maanden dag- en weekmenu’s met daarin heel gedetailleerd uitgelegd wat je gaat eten en wat je daarvoor in huis moet halen. Alle maaltijden zijn zo samengesteld dat ze uit ingrediënten bestaan die je immuunsysteem ondersteunen en versterken. Geen pakje of zakje in zicht!

Verder zul je zien dat het een vegetarisch plan is. Dit met het oog op de mogelijke belasting van vlees op het verteringsstelsel, met name wanneer je kanker hebt. 

Je zal heel lekker en echt genoeg eten. Drie volwaardige maaltijden, tussendoortjes en allemaal zonder toegevoegde suikers, rijk aan vetten, gezonde koolhydraten en lekker veel groenten en fruit en noten. Ik heb zelf een paar van de recepten gemaakt (ze zijn echt niet moeilijk) en ze vullen behoorlijk, maar smaken ook gewoon goed. Het is geen straf om zo te eten!

Verder krijg je heel veel ondersteuning via e-mail door middel van wekelijkse mailtjes met daarin je weekmenu en boodschappenlijstje. Verdere tips, be- en aanmoedigingen en handige informatie vind je op het afgeschermde gedeelte op de website. Op die manier blijf je gemotiveerd en is het lijntje naar Wim kort. Hij helpt je graag. 

Na de eerste drie maanden kun je er voor kiezen om nog een aanvullende drie maanden te nemen om echt de tijd te nemen voor jezelf en datgene dat je eet. Dit is niet verplicht en niet iedereen heeft hier behoefte aan, maar het kan heel waardevol zijn. 

Conclusie

Ik kijk uit naar een waardevolle samenwerking met Het Betere Eten en ik hoop jullie van nieuwe en interessante informatie te voorzien die jullie verder kan helpen op jouw weg naar betere gezondheid. Ik kan het jullie echt aanraden om eens een kijkje te nemen op zijn website. Wim geeft ook geregeld lezingen en heeft een boek uitgebracht, mocht je meer willen weten. 

Disclaimer:

De informatie op deze blog is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Hoewel wij streven naar nauwkeurigheid en betrouwbaarheid, is de inhoud niet bedoeld als vervanging van professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Raadpleeg altijd een arts of gekwalificeerde zorgverlener bij vragen over je gezondheid of voordat je veranderingen aanbrengt in je dieet, supplementgebruik of levensstijl.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

zwarte peper in een bowl
Gezond eten

Is zwarte peper gezond? Ontdek de voordelen

Zwarte peper ken je vast als een standaard smaakmaker in de keuken. Maar wist je dat het ook invloed kan hebben op je gezondheid? Als voedingsdeskundige zie ik vaak dat kleine ingrediënten, zoals peper, verrassend veel effect hebben. In dit artikel leg ik je uit wat zwarte peper is, welke

Lees verder »
olie dat word geschonken in een pan
Gezondheid Algemeen

Wat is de gezondste olie om in te bakken?

Als je graag gezond wilt koken, heb je je dit vast al eens afgevraagd: welke olie is nu eigenlijk het beste om in te bakken? Er zijn tientallen soorten oliën te koop, van zonnebloem- tot kokosolie en van avocado- tot olijfolie. Maar niet elke olie is even geschikt om te

Lees verder »
percolator koffie
Gezondheid Algemeen

Is percolator koffie ongezond?

Koffie blijft een populair onderwerp in de gezondheidswereld, en de manier waarop je het bereidt speelt daarin een grote rol. Percolator koffie – ook wel mokapot-koffie genoemd – is geliefd om zijn volle smaak en stevige aroma. Maar is deze manier van koffiezetten eigenlijk wel gezond? In dit artikel leg

Lees verder »