Week 11 alweer! Wat gaat de tijd snel! Helaas met alle sneeuw was het voorjaarsgevoel nog ver te zoeken, hoewel ik het afgelopen weekend druk bezig ben geweest met kasten leeghalen en weer opnieuw inruimen. Gevolg: De grijze bak is al vol en moet nog een week mee… Oeps… Maar ondanks dat dat mij altijd veel tijd en moeite kost is het resultaat wel erg bevredigend. Het maakt ruimte voor nieuwe dingen en brengt oude dingen weer onder de aandacht. Ook mentaal.
Maar voor ik verder ga, wil ik iets met jullie delen.
Ik heb gemerkt dat het mij de afgelopen weken erg veel extra energie kost om elke dag goeie artikelen te publiceren. Door lezingen, projecten waarbij nieuwe boeken gemaakt worden, de EU-vorderingen waardoor ik mijn website grondig onder handen heb moeten nemen en het maar voortduren van het opzetten van een nieuwe site (die ik eigenlijk begin dit jaar af wilde hebben!), merk ik dat ik steeds minder tijd over houd om lekker te schrijven. Reacties op mijn Facebook pagina een paar weken terug, sterkten mij nog meer in mijn idee om het bloggen iets terug te schroeven.
Het is niet zo dat ik ga stoppen of drastisch minder ga schrijven, want bloggen is wel iets waar ik veel plezier van heb. Maar ik wil gewoon niet dat het één ten koste gaat van het ander en op dit moment heb ik een aantal projecten gaande waar ik best wel wat tijd in moet steken. Keuzes maken dus!
Daarom ga ik vanaf deze week ‘slechts’ 3 of 4 keer publiceren. De Uitdaging blijf ik doen, recepten plaats ik als ik iets lekkers of iets nieuws gemaakt heb en goeie informatie en Give-Aways blijven komen. Ik laat het nu alleen iets meer afhangen van mijn tijd in plaats van mijn gevoel van verplichting 😉
En nu over op de orde van de dag 😉 Het weekmenu is deze keer gericht op het opmaken van bepaalde dingen in de voorraadkast en vriezer. Ik wil ruimte maken en nog gerichter boodschappen doen. Ruimte opgeven voor dingen die ik niet of nauwelijks gebruik, vind ik dan zonde.
Weekmenu
Ontbijt
Gierst– of Boekweitpap, smoothies van rood fruit en kokosmelk, of yoghurt met zelf gemaakte muesli.
Opmaken: Gierst- en boekweitvlokken en gedroogd fruit.
Lunch
Heel veel soep van groenten en bouillon die ik ingevroren heb. Ik heb wortel, prei, doperwten, avocado en spinazie die ik nauwelijks gebruik. Door er soep van te maken maak ik die op en weet ik in het vervolg dat die aanpak dus (nog) niet werkt in mijn huishouden! Beter dus om in te plannen en groenten te kopen die ik ook die week op zal maken.
Fruit en baksels invriezen werkt overigens wel. Daar maak ik elke week nog dankbaar gebruik van!
Avondeten
Maandag: Ragu
Dinsdag: Thaise curry met rijstnoedels
Woensdag: Gebakken lever met ui
Donderdag: Roerbakschotel met witte kool
Vrijdag: Rode kool met sukadelappen en knolselderijpuree
Zaterdag: Omelet met restant groenten
Zondag: Restjes
Opmaken: Witte en rode kool, rijstnoedels, lever uit de vriezer, restant groenten zoals prei, broccoli en paprika. Ook de eieren zal ik deze week helemaal opmaken en voor donderdag weer een zootje verse eieren bestellen bij de biologische boer.
Ik denk dat af en toe uit je kasten winkelen heel verhelderend kan zijn. Je ziet dan wat je wel en wat je eigenlijk niet of nauwelijks gebruikt en dus ook eigenlijk niet meer hoeft te kopen (sesamzaad iemand?). En kijk dan ook eens naar je kruiden en specerijen. Ik had zakken kerriepoeder van 2009 in de kast liggen en potjes kruiden waar ik echt niks meer van rook toen ik die open deed. Weg er mee! Leg de dingen die je wel gebruikt in het zicht en wees selectief in de aanschaf van nieuwe spullen. Chinese vijf-kruiden poeder ruikt erg lekker, maar wij eten nauwelijks Chinees! Beter is het om Italiaanse en Indiase mengsels in huis te hebben, want daar grijp ik wekelijks naar. Die gaan ook op.
Dus doe met me mee en maak ruimte! In je hoofd, in je kasten, in je agenda (waar mogelijk). Zeg nee, gooi weg, stop ergens mee en maak schoon schip. Het voorjaar zit in de lucht mensen!
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.