Paleo Appeltaart

 

Langzaamaan komen verse appels weer binnen. Volgende maand barst het in ieder geval helemaal los, de verse aanvoer van appels en peren! En hoe kun je dit nou beter vieren dan met een heerlijke appeltaart? Helemaal suikervrij! Hierdoor proef je de pure smaken van de appels en specerijen, kies daarom lekkere zoete appels. Elstar bijvoorbeeld.

Een lezer vertelde op Facebook dat als je zoete appels gebruikt, je de bodem niet hoeft te zoeten omdat het sap in het deeg trekt. Dit heb ik hier toegepast en het is inderdaad erg lekker! Verwacht daarom niet een erg zoete appeltaart. Niet dat dit van de smaak af doet trouwens… integendeel!

Paleo Appeltaart (zonder graan of zoet dus)
Ongeveer 8 porties

Bodem
200 gram amandelmeel
1/4 tl Keltisch zeezout
3 el kokosolie of boter, gesmolten

Vulling
4 biologische, zoete appels, geschild en in partjes gesneden
Klein handje rozijnen, geweld in warm water
1 el kaneel
Snuf zout
1 ei, los geklopt

Voor de bodem

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en roer goed door tot er een soort kruimeldeeg ontstaat dat vast blijft plakken als je er in knijpt.
  3. Stort het deeg in een springvorm van 23 cm met een vel bakpapier op de bodem.
  4. Gebruik een pannenlikker om het deeg gelijkmatig en stevig aan te drukken.
  5. Bak in 7 – 10 minuten goudbruin en gaar.

Voor de vulling

  1. Neem een kom en doe hier de appels en rozijnen in.
  2. Strooi de kaneel en een beetje zout er over en hussel even door elkaar totdat alle appelpartjes bedekt zijn met kaneel.
  3. Neem het losgeklopte ei en schenk dit er bij.
  4. Roer goed door tot het ei alles bedekt.
  5. Stort het appelmengsel op de voorgebakken taartbodem en zet in de oven.
  6. Bak op 180 graden in ongeveer 30 minuten gaar.

Serveer met geklopte slagroom met kaneel (geen zoet toevoegen!) en een kop thee. Of lekker als dessert met de Paleo Custard.

Tip: Week de rozijnen in rum of een likeur naar eigen smaak. 
Tip 2: Klik hier voor een leuk artikel met 8 gezondheidsvoordelen van appels!

Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Balsamico azijn
Give-Away & Reviews

Alles over balsamico: gezond, smaakvol en veelzijdig

Balsamicoazijn is al lang niet meer weg te denken uit de keuken. Van saladedressings tot glazuur over gegrilde groenten: deze donkere, stroperige azijn geeft gerechten een complexe, zoetzure smaak. Maar wat is balsamico precies? Hoe wordt het gemaakt? En is het eigenlijk gezond? In dit artikel ontdek je alles wat

Lees verder »
een bord het een orzo gerecht erop
Gezond eten

Orzo gezond: feiten en voedingswaarde

Orzo klinkt misschien exotisch, maar de kans is groot dat je het al eens gegeten hebt. Deze kleine pastasoort lijkt op rijst, maar is iets heel anders. In dit artikel duiken we in de vraag of orzo gezond is, wat het precies is, wat erin zit én of het beter

Lees verder »
aminozuren
Gezondheid Algemeen

Aminozuren: Essentiële bouwstenen voor je gezondheid

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en spelen een cruciale rol in vrijwel elke functie van het lichaam. Ze zijn betrokken bij spieropbouw, herstel, energieproductie en zelfs je stemming. Maar wat zijn aminozuren precies, hoeveel zijn er, welke soorten zijn er en waar kun je ze uit halen? In dit

Lees verder »