Paleo Appeltaart

 

Langzaamaan komen verse appels weer binnen. Volgende maand barst het in ieder geval helemaal los, de verse aanvoer van appels en peren! En hoe kun je dit nou beter vieren dan met een heerlijke appeltaart? Helemaal suikervrij! Hierdoor proef je de pure smaken van de appels en specerijen, kies daarom lekkere zoete appels. Elstar bijvoorbeeld.

Een lezer vertelde op Facebook dat als je zoete appels gebruikt, je de bodem niet hoeft te zoeten omdat het sap in het deeg trekt. Dit heb ik hier toegepast en het is inderdaad erg lekker! Verwacht daarom niet een erg zoete appeltaart. Niet dat dit van de smaak af doet trouwens… integendeel!

Paleo Appeltaart (zonder graan of zoet dus)
Ongeveer 8 porties

Bodem
200 gram amandelmeel
1/4 tl Keltisch zeezout
3 el kokosolie of boter, gesmolten

Vulling
4 biologische, zoete appels, geschild en in partjes gesneden
Klein handje rozijnen, geweld in warm water
1 el kaneel
Snuf zout
1 ei, los geklopt

Voor de bodem

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en roer goed door tot er een soort kruimeldeeg ontstaat dat vast blijft plakken als je er in knijpt.
  3. Stort het deeg in een springvorm van 23 cm met een vel bakpapier op de bodem.
  4. Gebruik een pannenlikker om het deeg gelijkmatig en stevig aan te drukken.
  5. Bak in 7 – 10 minuten goudbruin en gaar.

Voor de vulling

  1. Neem een kom en doe hier de appels en rozijnen in.
  2. Strooi de kaneel en een beetje zout er over en hussel even door elkaar totdat alle appelpartjes bedekt zijn met kaneel.
  3. Neem het losgeklopte ei en schenk dit er bij.
  4. Roer goed door tot het ei alles bedekt.
  5. Stort het appelmengsel op de voorgebakken taartbodem en zet in de oven.
  6. Bak op 180 graden in ongeveer 30 minuten gaar.

Serveer met geklopte slagroom met kaneel (geen zoet toevoegen!) en een kop thee. Of lekker als dessert met de Paleo Custard.

Tip: Week de rozijnen in rum of een likeur naar eigen smaak. 
Tip 2: Klik hier voor een leuk artikel met 8 gezondheidsvoordelen van appels!

Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

karnemelk en melk in glazen
Gezond eten

Karnemelk of melk: wat is gezonder?

Melk of karnemelk? Je hebt het vast wel eens in de supermarkt overwogen. Beide lijken gezond, maar ze verschillen behoorlijk. Niet alleen qua smaak, maar ook in voedingswaarde en hoe je lichaam erop reageert. Ik help je vandaag op weg om een goede keuze te maken. Wat is het verschil

Lees verder »
karnemelk in een glas
Gezond eten

Karnemelk gezond bij afvallen? Ontdek de feiten

Karnemelk. Veel mensen denken er nauwelijks aan bij het afvallen. Toch is het een verrassend gezonde drank die je zou kunnen helpen bij gewichtsverlies – als je het op de juiste manier gebruikt. In dit artikel leg ik uit wat karnemelk precies is, wat de voordelen én de valkuilen zijn,

Lees verder »