Weekmenu 2 – Comfort Foods

De komende week staat in het teken van Comfort Foods. We hebben allemaal behoefte aan wat extra’s en het gure weer nodigt uit tot warme stoofschotels, ‘pies’, curry en dikke soep. Met natuurlijk een dessert! Zo ziet mijn weekmenu voor de komende week er uit:

Ontbijt
Maandag: Granola met rauwe melk of yoghurt
Dinsdag: Smoothies van kokosmelk en banaan
Woensdag: Granola met rauwe melk of yoghurt
Donderdag: Smoothies van kokosmelk en kiwi of banaan
Vrijdag: Crackers met boter en kaas
Zaterdag: Gebakken eieren
Zondag: Kaneelbroodjes

Lunch
Maandag: Gebakken eieren en baked beans
Dinsdag: Eten bij moeder (bij deze Mam!)
Woensdag: Auberginesoep
Donderdag: Amandelmeelbrood met kaas en groenten
Vrijdag: Gebakken witvis of zalm
Zaterdag: Zelfgemaakte patat, gebakken eieren en salade
Zondag: ‘Iffits’ (komt van Schoonma, ‘If it’s in the cupboard, we’ll eat it)

Avondeten
Maandag: Groenten Bolognese
Dinsdag: Balti Curry
Woensdag: Erwtensoep (recept volgt)
Donderdag: Kip met broccoli en zelfgemaakte kaassaus
Vrijdag: Kip Tikka Masala (recept volgt)
Zaterdag: Hamburgers!
Zondag: Stoofpot, m.a.w. maak op wat op moet

Bananenijs!

Desserts
Ik ga niet voor elke avond een dessert maken, maar dit staat op het program:
Peer kruimel (met peer, in plaats van appel)
Kokospudding (recept volgt)
Bananenijs

Mijn uitdaging is om bij al deze toetjes stevia te gebruiken in plaats van agave, honing of oerzoet. Ben heel benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Heb gisteren custard gemaakt voor de troepen en stevia gebruikt in plaats van mijn gebruikelijke oerzoet en ze hadden niks door! Yay!

Welke lactosevrije, suikervrije desserts maken jullie? Het is namelijk niet erg om een toetje na het eten te nemen, als het maar geen melk (heel moeilijk te verteren) of suiker (rooft al het goeds van je hoofdmaaltijd alleen maar om verteerd te worden!) bevat. Eerdergenoemde custard was een tussendoortje, geen dessert. 😉 Dus als jullie recepten hebben die hier aan voldoen, laat het weten! Het hoeven niet per se desserts te zijn, als ze maar heerlijk zoet en gezond zijn. Verras me!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

gezondste granola
Gezond eten

De gezondste granola kies je zo

Granola lijkt gezond, maar schijn bedriegt soms. Veel mensen denken dat alle granola goed voor je is, omdat het haver en noten bevat. Maar als je goed kijkt, zit er vaak veel toegevoegde suiker, siroop of olie in. Daarom is het belangrijk om te weten waar je op moet letten.

Lees verder »
Gezond eten

Venkel: gezond of niet?

Venkel is zo’n groente waar je niet direct aan denkt, maar zodra je het probeert, ben je verkocht. Het heeft een frisse, licht anijsachtige smaak die verrassend goed past in zowel salades als warme gerechten. Maar hoe gezond is venkel eigenlijk? Wat is venkel precies? Venkel is een knolgroente die

Lees verder »
leverworst gezond
Gezond eten

Leverworst gezond of ongezond? Uitleg + tips

Leverworst: je vindt het in veel Nederlandse keukens. Een smeuïg broodbeleg met een kenmerkende smaak. Maar is leverworst eigenlijk wel gezond? Als voedingsdeskundige krijg ik deze vraag vaker dan je denkt. In dit artikel vertel ik je precies wat leverworst is, wat erin zit, en of je het gerust op

Lees verder »