Kruidige Wortelsoep

Gisteren serveerde ik deze soep aan vrienden en onze kinderen. De smaak is vanwege de wortels en kokosmelk verrassend mild, maar heeft toch een kruidige ondertoon. Plus, de knoflook en kurkuma maken deze soep extra gezond! Makkelijk aan te passen aan eigen smaak en nog lekkerder nadat het een dag heeft gestaan. Gauw maken dus, met die overgebleven wortels!

Kruidige Wortelsoep
6 personen

1 kilo wortels, in stukken gesneden
400 ml kokosmelk
1 ui, in parten gesneden
3 tenen knoflook, heel
1/2 rode peper, zaadjes verwijderd
Zout en Peper naar smaak
Extra water om te verdunnen (optioneel)
Kurkuma

  1. Neem een ruime pan en doe hier de wortels, kokosmelk, ui, knoflook, rode peper en zout en peper in en breng aan de kook.
  2. Laat zachtjes koken tot de wortels gaar zijn.
  3. Pureer met een staafmixer.
  4. Als de soep te dik is (denk babyvoeding), voeg je wat water toe en breng je het nog even op temperatuur.
  5. Roer kurkuma naar smaak door de soep en serveer.
  6. Lekker met citroen!
De combinatie van wortels en kokosmelk is al erg lekker. Ik wilde graag iets doen met de rode peper en kurkuma, maar eigenlijk leent deze soep zich in het algemeen erg goed voor de wat kruidige, warme smaken als bijvoorbeeld gember, koriander, garam masala of sinaasappel. Pas deze soep dus aan je eigen smaak en voorkeur aan!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Gezondheid Algemeen

Voordelen van rauwe geitenmelk

Rauwe geitenmelk is melk die direct van de geit komt en niet is gepasteuriseerd of op een andere manier verhit. Dit betekent dat alle natuurlijke enzymen, bacteriën en voedingsstoffen behouden blijven. Voorstanders van rauwe geitenmelk wijzen op verschillende potentiële voordelen ten opzichte van gepasteuriseerde melk. Voedingswaarde van rauwe geitenmelk Rauwe

Lees verder »
Stevia
Natuurlijke Verzorging

Wat is stevia? Gezond alternatief voor suiker

Stevia is een natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit de bladeren van de Stevia rebaudiana plant, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. De bladeren bevatten steviolglycosiden, stoffen die verantwoordelijk zijn voor de zoete smaak. Stevia is 200 tot 300 keer zoeter dan gewone suiker, maar bevat geen calorieën. Dit maakt het een

Lees verder »