Winterkost: Gestoofde Riblappen met Rode kool en Kruimige Aardappelen

Riblappen Hachee met Rode Kool
Riblappen hachee met rode kool

Met de sneeuw die langzaam verdwijnt, lijkt een einde te komen aan de winter en kijken we zoetjes aan uit naar het voorjaar. Maar dat duurt nog even! Maart komt eerst… En tijdens die gure, natte dagen is het heerlijk om in huis langzaam gestoofde riblappen en zelfgemaakte rode kool te maken. Het is niet moeilijk, het heeft alleen tijd nodig.

Grasgevoerd Vlees

Ik heb altijd wel riblappen in huis. Ik vind ze smakelijker dan sukadelappen omdat ze magerder zijn. Ik koop ze online bij Beef&Steak en ga dan voor de grasgevoerde, Hollandse koeien. Dit vlees is ontzettend smakelijk en hoeft veel minder lang te stoven dan riblappen uit de supermarkt. Het wordt diepgevroren en mooi geportioneerd thuisbezorgd zodat ik er eigenlijk geen omkijken naar heb. Direct in de vriezer en dan beslissen wat ik er mee zal doen. Ja, afzien 😉

Hachee van Riblappen…

Eerder gebruikte ik riblappen om er een overheerlijke, boterzachte beef rendang van te maken. Ook zo’n perfect gerecht voor koude dagen. Maar afgelopen zondag had ik zin in Hollandse kost. Lekker met kruimige aardappelen. Sinds we verhuisd zijn, eten we veel meer aan de tafel omdat we nu een heuse eetkamer hebben. Gezellig de tafel dekken, glaasje wijn erbij voor de grote mensen en vervolgens ontspannen en gezellig samen eten. Ik geniet hier enorm van! En dan zo’n pan met zacht vlees en geurige rode kool er bij… jongens, ik was in de zevende hemel 😉

… met rode kool!

Dit recept is voor vrij veel. Maar ik kook graag één keer om dan de volgende dag niet te hoeven koken. De gekookte rode kool vriest erg mooi in en als de hoeveelheid vlees voor jou toch echt te veel is, halveer je het recept gewoon. Of breng een bordje naar je ouwe buren (als je die hebt). Een beetje warmte en aandacht voor een ander is helemaal niet verkeerd, immers?

Nou, aan de slag!

Riblappen Hachee met Rode Kool

Hachee van Riblappen met Rode kool

Echte winterkost: hachee van riblappen met rode kool. Neem hier de tijd voor, het is het waard!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Gang Avondeten
Keuken Nederlands
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo riblappen
  • 5 uien
  • olijfolie en boter om in te bakken
  • 2 el boekweitmeel of bloem, als gluten geen probleem zijn
  • 750 ml bouillon rund of groente
  • 50 ml azijn
  • 4 blaadjes laurier
  • 3 kruidnagels
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Neem een zware braadpan en smelt hierin de boter met de olijfolie. Snijd ondertussen de riblappen in blokjes en bestrooi ze met boekweitmeel. Bak het vlees rondom bruin en haal weer uit de pan. Leg even apart op een bord.
  • Snijd de uien grof en bak die in het vet van het vlees bakken tot ze mooi geel geworden zijn. Bestrooi met een beetje zout en draai het vuur laag zodat ze niet verbranden.
  • Voeg de kruiden toe en schenk de bouillon en azijn er bij. Draai het vuur hoog. Zodra dit kookt, doe je het vlees met vleesvocht ook in de pan en draai je het vuur laag. Deksel er op en twee uur lang laten stoven.
  • Check na die twee uur of het vlees zacht is en of er nog genoeg vocht in de pan zit. Als het vlees nog niet gaar is, laat dan steeds een kwartiertje langer pruttelen. Voeg bouillon toe mocht het te droog worden.
  • Zodra het vlees gaar is, breng je het op smaak met zout en peper. Verwijder de laurierblaadjes en serveer met de rode kool en gekookte aardappelen.

Notities

De rode kool maak je in een uurtje en aardappelen zijn in ongeveer 20 minuten gaar. Hou hier dus rekening mee met je timing. Check dit recept voor mijn altijd-succes recept voor rode kool zonder geraffineerde suiker! 

Eén reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

file americain op toast
Recepten

Zelf filet américain maken? Zo doe je dat!

Filet Américain is een heerlijk smeerbaar broodbeleg dat geliefd is in veel huishoudens. Zoals je misschien weet, staat het bekend om zijn romige structuur en hartige smaak. Hoewel het gemakkelijk te koop is in de winkel, raad ik je aan om het zelf te maken. Het is niet alleen verser,

Lees verder »
heel veel kersen
Gezond eten

Zijn kersen gezond? Ontdek alle voordelen hier

Kersen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame toevoeging aan je dieet. Maar hoe gezond zijn kersen eigenlijk? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen van kersen en hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse voeding. Wat maakt kersen gezond? Kersen zijn rijk aan

Lees verder »
gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »