Er zijn maar weinig dingen in leven die zo decadent kunnen zijn als chocoladecake. En laat het nou ook mogelijk zijn om daar een heerlijke budgetversie van te maken met… groenten! Geloof me, je proeft er niks van, maar je hebt wel een heerlijk stevige chocoladecake die niet alleen heerlijk smaakt en goed voor je is, maar vanwege het gebruik van de groenten, bespaart op de dure ingrediënten! Bingo!
Ik vind het altijd een goed idee om te zien of ik extra groenten of fruit toe kan voegen aan mijn baksels. Hierdoor krijgen ze meer voedingswaarde en soms maak ik dan gebruik van iets dat anders weggegooid zou worden. De smaak van courgette is neutraal en de smaak van bietjes past erg goed bij chocolade. Gecombineerd is dit dus een prima combinatie om in een cake te verwerken.
De textuur van deze chocoladecake met courgette en bietjes is daarom niet ‘cakeïg’ zoals een reguliere cake, maar vrij stevig. Snijd er kleine stukjes van, want het is vrij machtig. Heb je geen boekweitmeel in huis? Regulier meel of amandelmeel werkt ook goed.