Goeiemorgen iedereen! Hoe was jullie week, deze week? Nog leuke dingen gedaan? Ik ben naar de bieb geweest en heb een stapeltje boeken voor me meegenomen. Het is alweer een tijd terug dat ik voor het laatst een boek uit heb gelezen en huis-tuin-en-keuken-romannetjes dat trek ik niet meer. Crime en thriller boeken lezen lekker weg. Science fiction is afhankelijk van het onderwerp, net als Fantasy. Maar ik kan nog niet zeggen dat ik een bepaalde favoriete schrijver heb. Dus hebben jullie misschien suggesties?
Verder heb ik een erg lekker recept dat ik graag met jullie wil delen. Ik had namelijk nog walnoten en dadels die op moesten. En mijn vriendin maakt graag bajadera als er visite komt. Maar hier zitten meestal mariakaakjes in, dus ik vroeg me af of ik een soortgelijk iets kon maken, maar dan zonder de koekjes. En dit is het resultaat: Een chocolade caramel reep! Mooi met vier laagjes, rauw en veganistisch. Perfect! En erg leuk om te doen dit weekend!
Chocolade Caramel Reep
Heleen QuantrillIngrediënten
- Onderste en middelste laag
- 100 gram walnoten
- 25 gram kokosrasp
- 2 el kokosolie
- 7 medjoel dadels
- 1 tl vanille extract
- 50 gram cacaonibs
- Chocolade laag
- 100 ml kokosolie gesmolten
- 1 vanille stokje
- 50 gram kokosbloesemsuiker
- 25 gram cacaopoeder
- 1 el dadelstroop
- Caramel laag
- 125 gram notenpasta naar keuze
- 1 el kokosolie
- 1 el dadelstroop
Instructies
- Onderste laag
- Pulseer de walnoten in een keukenmachine met messen tot het kleine stukjes zijn.
- Pulseer de overige ingrediënten erdoor en test tussendoor of het een samenhangend geheel wordt door het mengsel tussen je vingers te drukken.
- Verdeel de helft in een rechthoekig bakje van ongeveer 10 x 15 cm
- Zet in de koelkast.
- Caramellaag
- Meng alle ingrediënten met de hand door elkaar en verdeel over de onderste laag.
- Derde laag
- Verdeel de andere helft van het walnotenmengsel op de notenpasta
- Chocoladelaag
- Smelt de kokosolie au bain marie.
- Schraap de zaadjes uit de vanille stokje en roer deze door de kokosolie.
- Meng in een ruime kom de kokosolie met de kokosbloesemsuiker, cacaopoeder en dadelstroop.
- Gebruik een handmixer om alle klontjes er uit te krijgen.
- Als het mooi glad is, proef je of het zoet genoeg is. Zo niet, voeg dan wat meer dadelstroop toe.
- Schenk dit over alles en zet in de vriezer om op te stijven.
- Snijd in stukjes en serveer.
- Bewaar in de koelkast of vriezer om uitlopen te voorkomen.
En dan nu de winnaar van de Ergomax Give-Away!
Rita: Ik doe ook heel graag mee.
Als moeder van 6 kids, die allemaal borstvoeding hebben gehad, minimaal totdat ze gingen lopen, en echt ze liepen bij ons niet met een jaar.
Er is altijd wel wat te doen in het gezin, dus goed voor je zelf zorgen, gezond eten en daarom zouden deze vitamine een extra aanvulling kunnen zijn.
Groet Rita
Gefeliciteerd! We nemen zo snel mogelijk contact met je op voor je gegevens.
Iedereen heel erg bedankt voor het meedoen en fijn weekend!
2 reacties
Hoi Heleen!
Een tip voor een goed boek is natuurlijk heel persoonlijk!
Maar als ik als Bieb-medewerkster dan toch een vrijmoedige poging mag wagen
dan zou ik zeggen:probeer de boeken eens van Kristen Heitzmann of/en van Charles Martin.
Mooie boeken met diepgang!
Maar nogmaals,net als met recepten:smaken verschillen!
Ik hoor het graag van je!
Veel leesplezier hoor!
Marry Maas.
Rita, gefeliciteerd met het winnen van de give away. Je verdient het.
Gr. Mirjam